Business Internaţional

Partidul Social-Democrat din Germania refuză o nouă coaliţie cu Angela Merkel, semnalând intenţia organizării de alegeri anticipate

Partidul Social-Democrat din Germania refuză o nouă...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

20.11.2017, 15:30 84

Partidul Social-Democrat din Germania a reiterat luni refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide.

"Nu ne temem de perspectiva alegerilor anticipate", a declarat luni Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga). "Ţinând cont de rezultatul scrutinului parlamentar din 24 septembrie, nu suntem disponibili pentru participarea la o mare coaliţie", a precizat Martin Schulz, citat de site-ul publicaţiei Die Welt.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO