Business Internaţional

Patronul lui Mutu l-a dat afară pe unul din cei mai puternici executivi din Italia, preşedintele grupului Generali

Patronii lui Mutu l-au dat afară pe unul din cei mai puternici executivi din Italia, preşedintele grupului Generali

Autor: Anca Dumitrescu

06.04.2011, 17:48 39

Preşedintele Assicurazioni Generali, al treilea mare asigurătordin Europa, Cesare Geronzi, a demisionat în urma unui conflict cumembrii conducerii grupului, printre care se află şi Diego DellaValle, fratele patronului clubului de fotbal Fiorentina, audeclarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Diego Della Valle (foto), proprietarul companiei producătoare deîncălţăminte Tod's, este fratele patronului clubului de fotbalFiorentina, la care joacă şi Adrian Mutu. El a ocupat până recentşi funcţia de preşedinte onorific al clubului. Della Valle, membruîn consiliul de administraţie al Generali, a spus că stilul decapitalism al lui Cesare Geronzi este depăşit, conform surselormenţionate.

Geronzi, în vârstă de 76 de ani, a fost numit în funcţie în urmăcu mai puţin de un an.

El a fost criticat de Diego Della Valle, proprietarul companieiproducătoare de încălţăminte Tod's, membru în consiliul deadministraţie al Generali, care a spus că stilul său de capitalismeste depăşit.

Majoritatea membrilor consiliului de administraţie au votat omoţiune de neîncredere împotriva lui Geronzi, la o şedinţăextraordinară convocată pentru discutarea prerogativelorpreşedintelui grupului, au spus sursele.
Compania nu a confirmat demisia.

Geronzi a fost numit în aprilie anul trecut în funcţia depreşedinte fără atribuţii executive, dar a intrat în conflict cualţi directori, în ultimele câteva luni, după comentarii legate deinvestiţii în bănci, care au contrazis mesajele conducerii cătreinvestitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO