Business Internaţional

Patru ţări central-europene nu au primit niciun refugiat în cadrul sistemului cotelor obligatorii

Patru ţări central-europene nu au primit niciun...

Autor: Mediafax

28.09.2016, 16:41 1296

Comisarul UE pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a sugerat că în viitor cotele de distribuire a refugiaţilor ar putea fi voluntare, insistând însă că promisiunile din trecut trebuie respectate.

Sistemul cotelor pentru distribuirea refugiaţilor la nivelul Uniunii Europene va fi menţinut, a afirmat, în schimb, Jean-Claude Juncker, şeful CE, în timp ce preşedintele PE, Martin Schulz, a criticat ţările est-europene, notând că vor solidaritate europeană în criza cu Rusia, dar nu şi în cazul imigraţiei.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO