Business Internaţional

Tokio se transformă într-un oraş-fantomă

Pe zi ce trece, Tokio se transformă într-un oraş-fantomă

Autor: Adrian Voicu

16.03.2011, 18:52 84

Cartiere întregi din Tokio, ale căror străzi erau de obiceipline de angajaţi care lucrează în birouri, sunt acum părăsite,companiile permiţându-le acestora să stea acasă, scrie Reuters.Tokio devine astfel pe zi ce trece un oraş-fantomă, tot mai mulţilocuitori înghesuindu-se în aeroporturi pentru a părăsi cât mairepede oraşul, după ce accidentul nuclear de la Fukushima pare săiasă de sub controlul autorităţilor.

Complexul nuclear aflat la 240 de kilometri depărtare de Tokio,a speriat pe mulţi oameni, dintre cei care nu au părăsit oraşulmulţi golind magazinele în încercarea de a-şi face rezerve de hranăşi apă.

"Priviţi, parcă este duminică - nu există maşini în oraş", adeclarat Kazushi Arisawa, un şofer de taxi în vârstă de 62 de anicare aşteaptă de mai bine de o oră în afara unei clădiri de birouriunde de obicei găsea clienţi în doar câteva minute de aşteptare."Nu pot face bani astăzi".

Deşi nivelul radiaţiilor a fost neglijabil, pentru scurt timpatingând un nivel de trei ori mai mare decât în mod normal - cât oradiografie dentară, anxietatea populaţiei este mare, mai ales dacăţinem cont că Japonia a fost singura ţară care a avut de suferit depe urma bombelor atomice.

De asemenea, multe evenimente importante care ar fi trebuit săse desfăşoare în Japonia au fost anulate, precum World FigureSkating Championships, Japan Fashion Week sau Tokyo InternationalAnime Fair, organizatorii invocând drept motive "circumstanţeleextreme".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO