Business Internaţional

Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Turciei pentru a scădea rata inflaţiei

Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel...

Autor: Catalina Apostoiu

19.09.2018, 00:00 9450

Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Turciei, potrivit Wall Street Journal.

În opinia acestora, o economie în scădere este unul dintre puţinele lucruri care ar putea diminua rata foarte ridicată a inflaţiei din această ţară.

Banca centrală turcă a încercat să tempereze creşterea inflaţiei majorând recent rata de referinţă a dobânzii la 24% de la 17,75%, calmând astfel temerile pieţelor referitoare la independenţa acesteia în faţa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Mulţi investitori cred că dobânzile mari în sine nu sunt suficiente pentru a susţine lira şi a îmblânzi inflaţia şi că acestea ar putea crea de asemenea probleme pentru companiile şi băncile locale care se luptă să-şi refinanţeze volume ridicate de datorii.

Dacă se va ajunge la un declin economic, acesta ar putea fi un lucru bun pe termen lung, spun unii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO