Business Internaţional

Pentru Volkswagen, scandalul emisiilor nu s-a terminat niciodată: Peste 60.000 de modele Audi prezintă nereguli la nivel de emisii

Pentru Volkswagen, scandalul emisiilor nu s-a terminat...

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2018, 19:23 661

Unitatea Audi a companiei Volkswagen suspendă livrarea unora dintre cele mai populare modele de sedan şi coupe pe care le produce, după ce a semnalat autorităţilor germane o serie de nereguli la sistemele de emisie, potrivit Bloomberg.

O serie de controale interne a scos la iveală anormalităţi ale software-ului responsabil cu gestionarea motorului, în cazul modelelor A6 şi A7 cu motor V-6 diesel, a transmis compania.

După acest anunţ, compania a fost nevoită să suspende producţia în aşteptarea unui control din partea autorităţilor germane şi a celor din Luxembourg, care au certificat modelele.

Problema este legată de conformarea motoarelor diesel la standardele Euro-6. Neregulile ridică întrebări şi cresc presiunea asupra şefului de brand, Rupert Stadler, care a fost frecvent ţinta criticilor după scandalul Dieselgate.

Producătorul este deţinut în proporţie de 99.6% de Volkswagen.

Neregulile afectează aproximativ 60.000 de modele la nivel global, dintre care 33.000 sunt în Germania, potrivit Ministerului de Transporturi din Germania. Audi a transmis că nu sunt clienţi americani afectaţi.

Preţul sedanului A6 pleacă de la 58.000 de euro în Germania, iar cel pentru un A7 de la 66.300 de euro.

Acţiunile Volkswagen au scădut cu 1,7% după anunţ. Audi este cel mai mare contribuitor la profitul gigantului nemţesc Volkswagen

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO