Business Internaţional

Personajul cheie din scandalul Hillary Clinton rămâne Huma Abedin, vicepreşedintele de campania: Soţul acesteia este motivul pentru care soarta alegerilor din SUA ar putea fi schimbată

Personajul cheie din scandalul Hillary Clinton rămâne...
31.10.2016, 11:55 61732

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a obţinut un mandat de percheziţie pentru emailurile găsite pe calculatorul Humei Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate, ca parte a investigaţiei mailurilor lui Hillary Clinton, informează CNN News.

Noul mandat a trebuit să fie obţinut din cauza faptului că autorizaţia deţinută de FBI de percheziţiei calculatorului acoperea numai investigaţia lui Anthony Weiner, fostul soţ al Humei Abedin, anchetat pentru că ar fi trimis mesaje cu implicaţii sexuale unei fete în vârstă de 15 ani.

Cel mai bine ”păzit” secret al Facebook: Al doilea site al reţelei de socializare, gândit special pentru a vorbi cu prietenii

Care sunt diferenţele dintre vălurile islamice purtate de femeile musulmane

Cum arată casa lui Calvin Harris, cel mai bine plătit DJ din lume. Muzicianul şi-a scos la vânzare ”castelul” pentru 10 mil. de dolari

 

Noile emailurile private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite în momentul în care FBI-ul a confiscat dispozitive electronice ce aparţineau lui Rauschner Huma Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate, şi soţului ei, Anthony Weiner. Computerul în cauză ar fi aparţinut lui Anthony Weiner şi a fost confiscat în cadrul investigaţiei acestuia.

Obţinerea mandatului are loc după ce Harry Reid, lider al Senatului, avertizase că ancheta FBI ar putea încălca legea. Potrivit acestuia, directorul Biroului de Investigaţii, Comey ar demonstra dublu-standard faţă de abordarea unui subiect sensibil, fiind acuzat că ar sprijini Partidul Republican. De asemenea, reluarea anchetei ar putea încălca unul dintre articolele Constituţiei americane, Hatch Act, care interzice autorităţilor oficiale să influenţeze alegerile electorale.

Articolul în cauză limitează activitatea politică a angajaţilor federali.

Noul scandal din politica americană: cel mai influent om al familiei Clinton este acuzat de conflict de interese. În timp ce era angajată la stat, lucra şi pentru afacerile familiei. În România pentru astfel de situaţii poţi face închisoare

Un nou scandal izbucneşte la vârful politicii americane, cu mai puţin de patru luni înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, scrie Bloomberg.

În centrul atenţiei este Huma Abedin, cel mai influent personaj din familia Clinton. Bill Clinton, fostul preşedinte a spus despre Huma Abedin că şi-ar fi dorit să fie fiica lor, în timp ce pentru Hillary, candidatul democrat la Casa Albă în lupta cu miliardarul gălăgios Donald Trump, este cel mai valoros consilier.

Huma Abedin a fost fost şef de cabinet în Departamentul de Stat şi consiliera personală a lui Hillary Clinton în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2008 până în 2012. Totuşi, aceasta nu a parasit de tot „familia” Clinton.

Abedin a fost reangajată imediat, fiind „specialist guvernamental”, la stat. De asemenea, între timp, aceasta a lucrat şi la Fundaţia Clinton şi la Teneo Holdings, o importantă firmă de consultanţă din SUA, a cărui cofondator este Doug Band, unul dintre foştii consilieri ai lui Bill Clinton. Astfel, problema dezbătută este dacă activitatea acesteia în cadrul Fundaţiei este de natură să cauzeze un conflict de interese.

„ Fundaţia Clinton ridică problema unui conflict de interese. În cazul în care Hillary va fi aleasă, nici soţul şi nici fiica , sau orice altă rudă nu trebuie să aibă legătură cu fundaţia”, spunea Meredith McGehee, director de politici publice.

Tatăl lui Huma Abedin este indian, iar mama sa pakistaneză. Aceasta a absolvit Universitatea George Washington şi a lucrat ca stagiar la Casa Albă pentru Hillary Clinton, când era prima doamnă, iar anul acesta ea este vicepreşedinte al campaniei prezidenţiale.

În 2013, Abedin spunea că naşterea fiului său a făcut-o să-şi dorească să petreacă mai mult timp cu familia, renunţând astfel la funcţia sa de „specialist guvernamental”.

Abedin a mai declarat că a oferit „consultanţă strategică” pentru managementul companiei Teneo, dar niciodată nu a săvârşit vreo acţiune care să fie în contradicţie cu obligaţiile pe care le avea la stat şi nu a furnizat informaţii din surse guverrnamentale care să ajute diferiţi investitori să ia anumite decizii, aşa cum au sugerat republicanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO