Business Internaţional

Peste jumătate dintre locuitorii Cataloniei nu susţin independenţa regiunii

Peste jumătate dintre locuitorii Cataloniei nu susţin...

Autor: Marian Avram, Mediafax

01.11.2017, 14:01 187

Potrivit sondajului publicat de Centre d‘Estudis d‘Opinio, doar 48% dintre catalani susţin independenţa regiunii, însă numărul celor care susţin secesiunea faţă de Spania este în creştere, ţinând cont că în luna iunie 41% dintre catalani se declarau în favoarea declarării independenţei.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.338 de persoane în perioada 16-29 octombrie.

În plus, un alt sondaj publicat la sfârşitul săptămâni trecute de El Mundo scoate în evidenţă că partidele din Catalonia care susţin independenţa regiunii nu vor mai obţine o majoritate în Parlamentul regional în urma alegerilor anticipate ce vor fi organizate la 21 decembrie.

Potrivit sondajului, partidele pro-independenţă din Catalonia ar fi susţinute de 42% dintre catalani, iar partidele care se opun independenţei ar fi creditate de 43% dintre votanţi. Astfel, partidele care susţin independenţa regiunii catalane ar urma să obţină 65 de mandate în Parlamentul regional, având nevoie de 68 de mandate pentru asigurarea majorităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO