Business Internaţional

Peste trei milioane de vehicule diesel Mercedes vândute în Europa, chemate în service

Peste trei milioane de vehicule diesel Mercedes vândute...

Autor: Mihai Draghici

18.07.2017, 19:39 3566

Remedierea problemelor va fi gratuită pentru clienţi, dar producătorul auto cu sediul în Stuttgart va suporta costuri estimate la 220 de milioane de euro, a anunţat compania auto marţi.

Planul de remediere a defecţiunilor a început în martie, cu 274.000 de vehicule.

"Dezbaterea publică privind motoarele diesel generează incertitudine. De aceea, am dispus măsuri suplimentare pentru a le oferi asigurări proprietarilor de maşini pe motorină şi pentru consolidarea încrederii în tehnologia diesel", a declarat Dieter Zetsche, directorul general al grupului auto Daimler.

Membri ai conducerii Daimler AG au fost convocaţi săptămâna trecută de autorităţuile germane pentru a oferi explicaţii în ancheta privind presupusa instalare a unor dispozitive de manipulare a emisiilor în motoare diesel.

Decizia de chemare a vehiculelor în service pentru remedieri constituie o schimbare de poziţie, în contextul în care grupul auto Daimler anunţase că va contesta acuzaţiile "prin toate mijloacele juridice".

"Aceasta este, în sfârşit, o măsură proactivă (...). Însă costurile remedierii defecţiunii sunt extraordinar de mici, astfel că probabil vor creşte", a comentat Jurgen Pieper, analist la Bankhaus Metzler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO