Business Internaţional

Peter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, susţine că Ungaria are o relaţie mult mai bună cu SUA de când Trump este preşedinte

Peter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei,...

Autor: Marian Avram, Mediafax

20.01.2018, 19:20 144

Ministrul de Externe al Ungariei a efectuat o vizită la Washington, unde a avut o întrevedere şi cu Wess Mitchell, secretarul de Stat adjunct al SUA pentru Afaceri Europene. Szijjártó a atras atenţia că statele din vestul Europei trebuie să îşi înţeleagă mai bine vecinii.

”Relaţia Ungariei cu SUA este foarte bună, spre deosebire de relaţiile cu mulţi dintre vecinii europeni. Am văzut foarte multe rapoarte ale Parlamentului European şi toate au fost părtinitoare. Unele state vest europene vor să intrăm într-o fază pe care am putea să o descriem drept post-creştină, sau post-naţională. Noi nu vrem asta. După cum ştim, Europa ar trebui să fie un continent creştin”, a declarat Szijjártó.

În ceea ce priveşte relaţiile Ungariei cu SUA, Szijjártó a subliniat că acestea au intrat într-o nouă fază.

”Am avut o conversaţie lungă, de aproape două ore cu Wess Mitchell. Trebuie să vă spun că dacă o astfel de întâlnire ar fi avut loc în urmă cu trei ani, atunci relaţia bilaterală ar fi fost cu totul alta. Din punct de vedere politic, relaţia cu SUA nu a funcţionat până acum din cauză că fosta Administraţie (de la Washington) vorbea doar de afacerile interne ale Ungariei, nu despre aspecte din relaţia bilaterală”, a adăugat ministrul de Externe de la Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO