Business Internaţional

Philip Hammond vrea menţinerea relaţiilor comerciale actuale cu UE pentru doi ani după Brexit

Philip Hammond vrea menţinerea relaţiilor comerciale...

Autor: Mircea Olteanu

28.07.2017, 13:59 86

Ministrul a declarat că perioada de tranziţie, în timpul căreia Marea Britanie va stabili parametrii noilor relaţii cu UE, ar trebui să se încheie înainte de următorul scrutin legislativ, care este programat să se desfăşoare în 2022.

"Cred că există un consens general că acest proces trebuie încheiat până la următoarele alegeri generale programate să aibă loc în iunie 2022", a declarat ministrul într-un interviu pentru postul radio BBC.

Oficial britanic a mai declarat că Marea Britanie nu ar trebui să opereze schimbări în privinţa imigraţiei imediat după Brexit, iar modificările ar trebui să fie implementate în mod gradual pe parcursul perioadei de tranziţie.

Hammond a subliniat că sistemul medical britanic, ca de altfel multe companii din această ţară, se bazează pe angajaţi care au emigrat în Marea Britanie venind din alte state UE.

"Am fost clari că va trece ceva timp până când vom putea introduce măsuri complete de control a migraţiei între Marea Britanie şi Uniunea Europeană", a declarat Hammond pentru BBC, adăugând că în acest moment Guvernul de la Londra nu are capacitatea de a monitoriza imigranţii veniţi din state UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO