Business Internaţional

Piaţa de M&A din Europa Centrală şi de Est a încheiat primul trimestru cu 112 tranzacţii, de 6,4 miliarde euro, prognoza pentru restul anului fiind optimistă

Piaţa de M&A din Europa Centrală şi de Est a încheiat...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2018, 15:43 64

Piaţa de M&A din Europa Centrală şi de Est a avut un început bun, cu un total de 112 tranzacţii, de 6,4 miliarde euro, în uşoară scădere faţă de nivelul de 8,8 miliarde euro din 163 tranzacţii în primul trimestru al anului trecut, potrivit Mergermarket. 

Achiziţiile făcute de fondurile de investiţii în regiune au fost principalul motor al pieţei în acest an, depăşind deja un miliard de euro. Printre cele mai mari dealuri au fost preluarea a 26% din CA Immobilien Anlagen de către Starwood Capital Group, pentru 706 milioane euro, şi achiziţia Olympic Entertainment Group de către Novalpina Capital, pentru 239 milioane euro.

Austria a avut un început de an dinamic, cu tranzacţii de 1,1 miliarde de euro, în 22 de contracte, în timp ce Cehia şi Slovacia ar putea înregistra creşteri puternice în acest an ţinând cont de tranzacţiile aflate în pipeline. Aşteptări optimiste sunt şi legate de ţările baltice şi Serbia.

Sectorul de media, telecom şi tehnologie din Europa Centrală şi Est a atras anul trecut un număr de 87 de tranzacţii, cu o valoare totală de 4,2miliarde euro, începutul lui 2018 anunţând de asemenea un an dinamic. În primele trei luni din acest an, sectorul a înregistrat 19 tranzacţii, de 3,4 miliarde euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO