Business Internaţional

Picătura care a umplut paharul: Cum a ajuns Federaţia Armelor de Foc din SUA să fie abandonată de aliaţi vechi de zeci de ani

Picătura care a umplut paharul: Cum a ajuns Federaţia...

Autor: Alex Ciutacu

25.02.2018, 23:27 521

Companiile Delta Air Lines şi United Continental Holdings s-au alăturat companiilor care abandonează Federaţia Armelor de Foc din SUA (NRA), după ce s-a creat o mişcare masivă de boicotare împotriva grupului. Furorile stârnite în mediul online au continuat în weekend după ce liderii NRA au atacat public media şi democraţii, susţinând că masacrul din Florida de săptămâna trecută a fost politizat, potrivit Bloomberg.

Un utilizator al reţelei sociale Twitter, cu aproape un sfert de milion de urmăritori, a numit o serie lungă de branduri în cadrul unei postări, printre care şi partenerii NRA-ului precum Hertz Corp şi LifeLock. „Sunt doar 5 milioane de membri ai NRA, dar peste 300 de milioane de cetăţeni! Business-urile au de făcut o alegere”, a scris un alt utilizator.

Delta şi United, doi dintre cei mai mari operatori de zboruri din America, au transmis sâmbătă că vor renunţa la orice legătură cu NRA. Delta a transmis că „acesta a fost sfârşitul programului de reduceri pentru membri grupului în cadrul zborurilor noastre”. United a transmis că nu va mai oferi reduceri de preţ pentru zborurile către întâlnirea anuală a NRA. Anunţurile  acestor companii au venit după ce mai multe firme americane printre care Symantec Corp, LifeLock, Simplisafe, Hertz, Avis Budget Group, Van Lines şi Allied Van Lines şi MetLife Inc.

„Symantec şi-a încetat programul de discounturi pe care îl derula împreună cu NRA”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei.

Cei cinci milioane de membri ai NRA au parteneriate cu mai multe business-uri, începând de la firme de închiriere automobile, până la hoteluri sau companii de carduri de credit. First National Bank din Omaha, care înregistrează carduril de credit ale membrilor a anunţat că nu îşi va reînoi contractul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO