Business Internaţional

Pieţele financiare folosesc Grecia drept scuză pentru atacarea euro-oficial elen

Pieţele financiare folosesc Grecia drept scuză pentru atacarea euro-oficial elen

Autor: Anca Dumitrescu

12.07.2011, 21:19 817

Pieţele financiare folosesc Greciadrept scuză pentru a ataca euro şi orice ar face autorităţile de laAtena pieţele nu vor fi niciodată mulţumite, a declarat marţiministrul de Finanţe elen Evangelos Venizelos, care a spus că ţarasa va avea nevoie de o nouă tranşă de ajutor până pe 15septembrie.

Venizelos a promis că Grecia varespecta cu stricteţe planul de reformă şi ţintele de venituri,pentru a asigura continuarea finanţării de la Uniunea Europeană şiFMI, transmite Reuters.

"Toată lumea ştie că nu Greciaeste problema. Grecia este scuza pentru un atac asupra euro", aafirmat Venizelos într-o conferinţă de presă susţinută laîntoarcerea de la reuniunea Eurogroup de la Bruxelles.

Ministrul a spus că este esenţialca băncile elene nu aibă probleme de finanţare.

"În mod evident, nu trebuie şi nuva fi o problemă. Este fundamental, un parametru de bază aldiscuţiilor", a arătat Venizelos.

Grecia are nevoie de un al doileaprogram internaţional de susţinere financiară, până la jumătatealui 2014, întrucât nu poate reveni pe piaţa financiară în 2012, aşacum era prevăzut în planul de 110 miliarde de euro convenit anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO