Business Internaţional

PIMCO a suferit retrageri de capital de 10 mld. dolari după demisia lui Gross

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

30.09.2014, 00:04 402
Investitorii au retras de la PIMCO aproximativ 10 miliarde de do­lari după demisia de vineri a fonda­torului şi directorului de investiţii Bill Gross, iar reprezentanţii celui mai mare fond de investiţii în obligaţiuni se aşteaptă ca ieşirile de capital să crească considerabil în perioada următoare, potrivit unei surse apropiate situaţiei citată de The Wall Street Journal.

Reacţia imediată a investitorilor reprezintă un semn că mişcarea sur­prin­zătoare a „regelui obligaţiunilor“ remodelează peisajul investiţiilor în obligaţiuni. PIMCO estimează că va pierde active de cel puţin 100 de mi­liarde de dolari din cauza retragerilor ma­sive de capital, iar unii analişti se aşteaptă ca retragerile să fie mult mai mari. O parte semnificativă din aceşti bani se vor duce probabil la Janus Capital, fondul la care Gross va fi ma­nager de active, consideră Vincent Lui, analist la Morningstar, companie de cercetare în domeniul fondurilor de investiţii.  Ieşirile de capital de la fondul fanion Pimco Total Return, admi­nistratorul a peste o zecime din totalul celor ale PIMCO, au fost de aproxi­mativ 70 de miliarde de dolari în pe­rioada mai 2013-august 2014, a 16-a lună consecutivă de retrageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO