Business Internaţional

Pimco acumulează cash în aşteptarea unor vremuri grele

Pimco acumulează cash în aşteptarea unor vremuri grele

Autor: Catalina Apostoiu

17.01.2017, 00:00 596

Managerul american de fonduri Pimco îşi întăreşte poziţiile cash şi îşi reduce expunerea la datorii corporate riscante în aşteptarea disipării euforiei de după victoria lui Trump, scrie Financial Times.

Grupul de administrare de active, unul dintre cei mai mari investitori în obligaţiuni din lume, se pregăteşte încă de la sfârşitul anului trecut de un declin al activelor riscante ca acţiunile şi datoriile cu randamente ridicate după creşterile considerabile înregistrate de acestea pe fondul optimismului legat de alegerea lui Trump. “Având în vedere climatul de nesiguranţă, este mai bine să fii pregătit”, a declarat Dan Ivascyn, director de investiţii al Pimco.

Şi alţi manageri de active susţin că pieţele rămân vulnerabile în faţa unei game întregi de pericole, care ar putea reaprinde cererea de titluri mai sigure. “Piaţa îmbrăţişează în mare măsură factorii pozitivi, însă noi ne aşteptăm la un nivel mult mai ridicat de volatilitate decât a fost luat în calcul de pieţe. Pentru mine, riscul unei recesiuni este cel puţin mediu, dacă nu mai ridicat“, potrivit lui Scott Mather, manager al Total Return Fund, unul din fondurile administrate de Pimco. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO