Business Internaţional

PLANUL SECRET prin care Marea Britanie vrea să IASĂ DIN UE. “Elveţia poate semna contracte cu Canada, noi trebuie să stăm după UE”

PLANUL SECRET prin care Marea Britanie vrea să IASĂ DIN UE. “Elveţia poate semna contracte cu Canada, noi trebuie să stăm după UE”

Foto: AFP

17.10.2012, 10:45 2259

Michael Gove, secretarul educaţiei din Marea Britanie şi unul dintre cei mai apropiaţi oameni de premierul David Cameron, a detaliat planul prin care Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană, scrie Daily Mail.

Gove susţine că Marea Britanie este o ţară independentă şi mult prea puternică pentru a depinde de UE şi a îi ceda acesteia suveranitatea.

"M-ar putea costa jobul, dar ăsta este planul meu", scrie Gove în deschiderea materialului de pe Daily Mail.

Secretarul pentru probleme de Educaţie spune că ar fi de preferat o separare amiabilă între Marea Britanie şi UE, în baza articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, în urma căreia Regatul Unit să primească dreptul să-şi gestioneze singură problemele non-economice, cum ar fi controlul la graniţă, drepturile omului, agricultura ori politica externă.

De asemenea, Marea Britanie consideră că dă prea mulţi bani Uniunii. Anul trecut, au cotizat cu 24,3 miliarde de euro, o sumă de trei ori mai mare decât ce a reuşit guvernul britanic să salveze prin tăieri de la buget.

Citiţi aici mai multe detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO