Business Internaţional

Planurile pentru un zgârie-nori în Paris atacă o tradiţie de 40 de ani

Planurile pentru un zgârie-nori în Paris atacă o...

Autor: Oana Stupinean

23.11.2014, 10:40 792

Autorităţile din Paris caută aprobare pentru construcţia unui nou zgârie-nori, după ce ultima clădire de acest tip, construită în capitala franceză în 1972, a fost contestată de parizieni timp de 40 de ani ca element care “strică peisajul”, potrivit New York Times.

Motivele autorităţilor pentru promovarea construcţiei sunt în primul rând economice, în condiţiile în care proiectul, o clădire de birouri, ar reprezenta o investiţie de 500 milioane de euro şi ar genera 5.000 de locuri de muncă, plus veniturile din chirii.

Cetăţenii Parisului, însă, critică intenţia autorităţilor spunând că “oamenii nu vin în Paris pentru a vedea Manhattan-ul”. Construcţia unui zgârie-nori ar încălca, după zeci de ani, o promisiune a autorităţilor că nu vor construi noi zgârie nori care să strice peisajul oraşului.

În consiliul local, proiectul a fost respins în primă fază, însă cele două tabere au avut numere apropiate de susţinători. Împotriva proiectului au votat 83 de membri ai consiliului, în timp ce susţinătorii clădirii au cumulat 83 de voturi. Oficialii Parisului spun acum că, în timp, raportul de forţe s-ar putea schimba şi clădirea va fi construită în cele din urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO