Business Internaţional

Poliţia spaniolă a închis peste jumătate din centrele de votare din Catalonia

Poliţia spaniolă a închis peste jumătate din centrele...

Autor: Marian Avram

30.09.2017, 15:09 172

Această mişcare a autorităţilor din Madrid reprezintă un alt pas pentru a bloca încercările autorităţilor catalane de a organiza referendumul. Guvernul spaniol a afirmat în repetate rânduri că referendumul pentru independenţă este neconstituţional.

În plus, Poliţia spaniolă a ocupat centrul de telecomunicaţii al Guvernului regional catalan.

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă, La Madrid, manifestând pentru unitatea Spaniei.

Suporterii independenţei Cataloniei au început să ocupe centrele de votare încă de vineri seara, aspect ce ar putea declanşa confruntări cu Poliţia spaniolă, care are ordinul de a închide toate secţiile de votare din Catalonia.

Catalonia, una dintre cele mai bogate regiuni spaniole, are o populaţie de aproximativ 7,5 milioane de oameni, având şi propria limbă. Regiunea s-a bucurat de un nivel ridicat de autonomie, însă vrea dobândirea independenţei, aspect ce contravine Constituţiei spaniole.

Guvernul Spaniei a reiterat vineri că în Catalonia nu va fi organizat niciun referendum duminică, semnalând că Madridul nu recunoaşte validitatea plebiscitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO