Business Internaţional

Politică de stat: Polonia va căuta ocazia pentru „repolonizarea” băncilor deţinute de străini

Politică de stat: Polonia va căuta ocazia pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.08.2016, 00:00 459

Guvernul polonez va ţine sub observaţie „piaţa” pentru a aduce băncile în mâini poloneze în cazul în care instituţiile de credit străine sunt forţate să-şi vândă operaţiunile locale, a declarat vicepremierul Mateusz Morawiecki, citat de The Warsaw Voice. „Vom urmări situaţia”, a spus Morawiecki despre o posibilă remodelare a sectorului bancar care ar putea avea ca rezultat vânzarea operaţiunilor pe care grupurile bancare străine le au în Polonia, creând astfel un “spaţiu natural, de piaţă”, pentru “polonizarea băncilor”.

Guvernul „va fi atent la semnalele pieţei pentru a proteja stabilitatea sectorului bancar polonez, capacitatea de a finanţa dezvoltarea economică şi depozitele polonezilor”, a spus Morawiecki. El a explicat că cele mai recente teste de stres bancar europene au arătat că unele grupuri financiare trebuie să implementeze reforme importante şi să-şi consolideze baza de capital. Aceste teste au demonstrat că există un risc limitat ca sistemul bancar european să se destabilizeze, ceea ce trezeşte speranţe că avansul economic al zonei euro va continua, a mai spus oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO