Business Internaţional

Politica dură a Franţei cu privire la imigranţi: Guvernul a decis evacuarea taberelor de refugiaţi de lângă canalele Parisului

Politica dură a Franţei cu privire la imigranţi:...

Autor: Alex Ciutacu

24.05.2018, 10:00 237

Guvernul francez a decis evacuarea taberelor de refugiaţi care s-au format de-a lungul canalelor din Paris. Mutarea este una emblematică ce reprezintă noua abordare a francezilor cu privire la imigranţi, potrivit Deutsche Welle.

Ministerul de Interne al Franţei a anunţat la începutul săptămânii că va evacua aproximativ 2.300 de persoane care şi-au stabilit taberele lângă popularele canale ale Parisului.

Decizia a subliniat problemele cu car se confruntă naţiunile europene în ceea ce priveşte gestionarea fluxului constant de refugiaţi.

În ultimele luni mai mulţi imiranţi s-au stabilit pe malurile a două canale din zona de nord-est a Parisului. Organizaţiile de ajutorare au tras un semnal de alarmă cu privire la condiţiile precare de trai de acolo, după ce doi imigranţi s-au înecat în canale şi mai mulţi au fost răniţi în timpul unor conflicte violente.

Ministrul Gerard Collomb şi-a exprimat „regretul” faţă de decizia primarului din Paris, Anne Hidalgo de a nu evacua grupul până acum. Acesta spune că problemele din tabere au devenit de nesuportat pentru parizieni şi a instruit autorităţile să finalizeze cât mai repede un plan viabil de evacuare.

Collomb s-a ciocnit de primarul Hidalgo de mai multe ori în încercarea de a rezolva problemele imigranţilor. Hidalgo şi grupurile de ajutor vor să plaseze refugiaţii în centre speciale în loc să îi evacueze.

Ritmul în care ajung refugiaţii în Franţa nu a scăzut deşi poliţia a evacuat deja peste 28.000 de imiganţi în ultimii trei ani taberele Parisului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO