Business Internaţional

Polonia, în cadrul unei crize politice fără precedent: liderii politici au fost evacuaţi cu escortă, protejaţi de furia străzii

Polonia, în cadrul unei crize politice fără precedent:...

Autor: Olimpia Nicolae

17.12.2016, 17:21 23386

Poliţia a pus capăt unei blocade a uşilor de acces în clădirea legislativului, situată în centrul Varşoviei. Blocajul fusese instituit de protestatari care susţin că partidul aflat la conducere a încălcat constituţia, în urma adoptării Legii bugetului pe anul 2017.

Un purtător de cuvânt al partidului Platforma civilă, cea mai mare grupare a opoziţiei din Parlamet, a declarat că aproximativ 20-30 de membri parlamentari ocupă pe rând sala de şedinţe.

Conflictul a luat fiinţă vineri, în momentul în care legislatorii opoziţiei au protestat împotriva planului partidului aflat la conducere, Lege şi Justiţie, de a stopa accesul presei în Parlament, prin blocarea uşilor de acces în sala de şedinţe, înaintea votului pentru bugetul din 2017.

Bugetul a fost votat într-un hol în apropierea sălii de şedinţe, escaladând conflictul dintre opoziţie şi partidul aflat la conducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO