Business Internaţional

Polonia propune o suprataxă progresivă în sectorul de retail

Polonia propune o suprataxă progresivă în sectorul de...

Autor: CătăIina Apostoiu

25.05.2016, 00:00 400

Guvernul polonez a optat pentru introducerea unei suprataxe progresive în sectorul de retail, potrivit Warsaw Voice. Astfel, retailerii cu o cifră de afaceri de 17 milioane de zloţi (3,8 milioane de euro) nu vor plăti niciun impozit, cei cu cifre de afaceri cuprinse între 17 milioane de zloţi şi 170 milioane de zloţi vor plăti o taxă de 0,8% din ce trece peste pragul de jos, iar cei cu cifre de afaceri de peste 170 milioane de zloţi vor plăti o taxă de 1,4% din suma care depăşeşte această limită, a anunţat ministerul polonez de finanţe.

Comerţul online nu va fi supus niciunei taxe, au adăugat oficialii ministerului. Propunerea nu conţine soluţii detaliate privitoare la retailerii care operează în cadrul unor lanţuri de retail. Baza impozabilă nu va include TVA. Prezentarea versiunii finale a taxei a fost amânată de mai multe ori din cauza protestelor sau criticilor formulate de reprezentanţii industriei de retail şi de Comisia Europeană.

Potrivit ministrului adjunct de finanţe Wieslaw Janczyk, guvernul se aşteaptă să genereze aproximativ 1 miliard de zloţi (225 milioane de euro) de pe urma noii taxe în 2016. Aceasta ar putea fi implementată începând cu 1 iulie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO