Business Internaţional

Polonia vrea un fond de ajutor de 141,9 mil. euro pentru cei care au credite ipotecare cu probleme

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

28.08.2015, 00:00 122

Guvernul polonez intenţionează să creeze un fond de 600 mil. zloţi (141,9 mil. euro) pentru a-i ajuta pe debitorii care întâmpină probleme în rambursarea creditelor ipotecare, relatează The Warsaw Voice.

Costul total pentru bănci ar putea creşte la 1 mld. zloţi în cazul în care toţi debitorii eligibili (aproximativ 38.000, potrivit estimărilor celor care au iniţiat proiectul de lege) vor profita de noul program.

Programul îi va viza pe debitorii care şi-au pierdut locul de muncă sau ale căror datorii depăşesc valoarea imobilului sau ale căror rate lunare depăşesc pragul de 60% din venitul total al gospodăriei.

Vor exista şi alte criterii de selecţie, cum ar fi de exemplu mărimea proprietăţii în cauză. Cererile pentru includerea în program vor putea fi depuse până la finalul anului 2018, iar fondul va opera până în anul 2026. Acesta va fi administrat de banca de stat BGK. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO