Business Internaţional

Portugalia anunţă că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol F-16

Portugalia anunţă că intenţionează să vândă...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

21.07.2018, 12:38 177

Ministerul Apărării de la Lisabona a anunţat că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol de tip F-16, urmând ca acestea să fie înlocuite cu alte aeronave cumpărate din SUA şi modernizate în Portugalia, informează presa portugheză.

"La fel ca în cadrul programului anterior, avioanele ce urmează să fie vândute sunt din inventarul naţional şi vor fi înlocuite cu alte avioane din SUA şi supuse unui program de modernizare, Mid-Life Upgrade, efectuat de Forţele Aeriene Portugheze şi industria naţională de apărare", a anunţat Ministerul Apărării de la Lisabona.

Vânzarea avioanelor va trebui negociată şi cu producătorul american al avioanelor, proces care nu a fost încă finalizat, au precizat autorităţile.

Potrivit agenţiei de ştiri Lusa şi portalului The Portugal News, Ministerul Apărării de la Lisabona a mai transmis că tranzacţia anterioară, prin care Portugalia a vândut României mai multe avioane F-16 a fost un succes "recunoscut de toate părţile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO