Business Internaţional

Postul de radio german Deutsche Welle solicită oficial returnarea unei înregistrări confiscate de autorităţile turce

Postul de radio german Deutsche Welle solicită oficial...

Autor: Mediafax

26.09.2016, 17:08 106

Postul de radio german Deutsche Welle a depus luni o plângere la o instanţă civilă din capitala Ankara, solicitând returnarea înregistrării unui interviu cu Akif Cagatay Kilic, ministrul turc al Tineretului ÅŸi Sportului, confiscate de autorităţile din Turcia, informează site-ul agenÅ£iei Reuters. 

În cadrul înregistrării din data de 5 septembrie, reporterul Michel Friedman l-a intervievat pe ministrul turc al Tineretului şi Sportului în legătură cu o serie de subiecte sensibile, inclusiv tentativa de lovitură de stat din Turcia, precum şi arestările sau concedierile ce au urmat lunii iulie.

"Acesta este un eveniment ce nu are nici o legătură cu supremaţia legii şi democraţia", a declarat Peter Limbourg, directorul-general al postului Deutsche Welle.

"Apelăm acum la metode legale pentru a solicita returnarea rapidă a materialului nostru", a adăugat Limbourg, care anterior a condamnat confiscarea interviului drept o "încălcare flagrantă a libertăţii presei".

Un reprezentat al Ministerului Sportului a afirmat că nu se cunoaşte încă rezultatul procesului, dar Ankara a solicitat ca interviul să nu fie difuzat publicului.

Martin Schaefer, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, a declarat că Guvernul acceptă decizia postului Deutsche Welle "de a face ceea ce consideră că este necesar pentru a-şi exercita drepturile".

Steffen Siebert, purtătorul de cuvânt al cangelarului german, a adăugat anterior că libertatea presei germane nu se negociază.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO