Business Internaţional

Premieră în India: Prima gară din lume care funcţionează în totalitate cu energie regenerabilă. Cât de rentabilă este iniţiativa. FOTO

sursa foto: Quartz

Autor: Alex Ciutacu

19.05.2018, 09:00 248

După ce a încercat să introducă trenuri care funcţionează pe bază de energie regenerabilă anul trecut, India a inaugurat prima gară care funcţionează în totalitate pe bază de energie „verde”, potrivit Quartz.

Gara Guwahati din oraşul Assam este prima din ţară care funcţionează pe energie solară. Gara este de dimensiuni mari, cu un trafic de 20.000 de pasageri pe zi.

Clădirea gării are un acoperiş format din panouri solare cu o capacitate totală de 700 kW, care distribuie energie către întreaga clădire, către depou şi către peroane, potrit unui anunţ al Indian Railways.

sursa foto: Quartz

Astfel, reţeaua de cale ferată va economisi aproximativ 100.000 de dolari pe an din facturile la energie.

Proiectul a costat 1 milion de dolari şi a fost realizat de compania de inginerie de stat, Central Electronics. Proiectul a fost finanţat de Container Corporation of India, o subsidiară a Indian Railways.

sursa foto: Quartz

Compania Indian Railways este cel mai mare consumator de electricitate şi diesel din ţară şi cheltuie aproximativ 18% din costurile operaţionale pe combustibil. Pentru a scădea această factură, compania încearcă să facă o tranziţie totală către energii regenerabile.

Proiectul face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, conform căreia capacitatea de producţie a Indiei trebuie să ajungă la 5.000 MW până în 2025 – adică 25% din necesarul de consum al ţării.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO