Business Internaţional

Premieră mondială pentru serviciile de plăţi: Aplicaţia WhatsApp îţi permite să transferi bani prin intermediul camerei foto. Cum funcţionează

Premieră mondială pentru serviciile de plăţi:...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2018, 19:49 6802

Opţiunea de „Plăţi/Payments” a aplicaţiei WhatsApp le permite utilizatorilor să scaneze un cod QR cu ajutorul camerei foto a smartphone-ului pentru a efectua plăţi prin aplicaţia deţinută de Facebook, potrivit Financial Express.

La începutul lunii martie, aplicaţia de mesagerie a adăugat opţiunea de a permite clienţilor să efectueze plăţi către orice identitate înregistrată în UPI (n.r: Unified Payments Interface – permite deţinătorilor de conturi să trimită sau să primească bani utilizând o adresă VPA. Aceasta din urmă este creeată prin legarea contului unui client cu aplicaţia de mobile banking a unei instituţii).

Funcţia de plăţi a aplicaţiei este în faza de beta de testare.

Paşi pentru a utiliza funcţia: Dacă nu aveţi aplicaţia WhatsApp, o puteţi descărca din Google Play Store sau din App Store. În continuare selectaţi cele trei puncte din colţul din dreapta sus al ecranului. Selectaţi opţiunea „Plăţi/Payments”.

După aceste acţiuni, se va afişa pe ecran istoricul tranzacţiilor, contul bancar de care este legat telefonul şi o opţiune denumită „Efectuează plată/Send Payment”. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să selecteze opţiunea şi apoi să selecteze contactul căruia îi trimite.

Paşi pentru a utiliza funcţia de transfer prin intermediul camerei foto şi a codurilor QR: Selectaţi meniul de Setări, selectaţi opţiunea de plăţi iar apoi selectaţi varianta „plăţi noi”, urmată de „scanează codul QR”.

După acest punct, pentru a trimite bani, utilizatorul trebuie să scaneze cu camera telefonului, codul QR de pe dispozitivul beneficiarului. Codul pin UPI va fi solicitat de aplicaţie pentru a încheia procesul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO