Business Internaţional

Premierul britanic, Theresa May, va insista la întâlnirea cu Trump asupra importanţei relaţiilor cu UE,NATO;UE,partener strategic

Premierul britanic, Theresa May, va insista la...

Autor: Mihai Draghici

21.01.2017, 15:47 115

Theresa May îl va îndemna pe Donald Trump să nu submineze unitatea Uniunii Europene, insistând că Marea Britanie consideră UE un partener esenţial în domeniul economic şi al securităţii.

Într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, Theresa May a transmis că se aşteaptă să aibă "discuţii foarte clare" cu noului preşedinte al SUA în cursul vizitei la Washington, argumentând că "onestitatea" va fi un element-cheie al viitoarea relaţii bilaterale "extrem de speciale".

Liderul de la Londra speră să obţine progrese în sensul unui acord comercial Marea Britanie / Statele Unite, subliniind însă că nu împărtăşeşte abordarea lui Donald Trump despre riscul destrămării Uniunii Europene. "Decizia Marii Britanii de ieşire din UE nu este o decizie în sensul destrămării UE. Eu vreau ca Uniunea Europeană să continue să fie puternică, vreau un parteneriat apropiat şi strategic cu UE. Este important din punctul de vedere al securităţii. În contextul ameninţărilor cu care ne confruntăm, nu este momentul să reducem cooperarea", a insistat Theresa May.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO