Forumul mondial de la Davos

Premierul Franţei: Uniunea Europeană este în pericol să se rupă

21 ian 2016 Autor: Raluca Manga

Uniunea Europeană se confruntă cu un pericol de "dislocare" în "lunile care vin", din cauza diferitelor crize care o ameninţă, a avertizat, joi, premierul Franţei, Manuel Valls, făcând referire la criza refugiaţilor, la fenomenul terorismului sau la posibila ieşire a Marii Britanii din UE.

Manuel Valls a făcut aceste declaraţii în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, unde a vorbit despre "toate pericolele care pot duce la o dislocare a proiectului european" în lunile care vin, făcând referire la criza refugiaţilor, la terorism şi la intensificarea populismului. Acesta a mai precizat că printre pericole se numără şi "Brexitul", relatează Le Figaro, în ediţia online.

Valls şi-a manifestat speranţa privind încheierea unui acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană în timpul summitului european din februarie, pentru a se evita un Brexit, însă este de părere că ar fi nevoie de "mai mult timp" ca discuţiile să conducă la o astfel de înţelegere.

"Nu, cred că este nevoie de mai mult timp. Discuţiile au început recent. Dincolo de discursuri, trebuie ca acest lucru să poată fi făcut pe baze concrete şi specifice. Franţa doreşte ca un acord să fie posbil, dar, o spun încă o dată, nu în orice condiţii", a susţinut Valls.

 
Cuvinte cheie:
UE
, REFUGIAŢI
, TERORISM
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide