Business Internaţional

Premierul Italiei: Mai avem o săptămână să salvăm euro

Premierul Italiei: Mai avem o săptămână să salvăm euro

Autor: Radu Racu

22.06.2012, 17:51 1910

Premierul italian Mario Monti avertizează într-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian că un eventual eşec la negocierile de la întâlnirea liderilor UE de săptămâna viitoare ar provoca o spirală a morţii care va ameninţa viitorul politic şi economic al Europei.

Liderul italian se va întâlini cu omologii lui din Germania, Franţa şi Spania săptămâna viitoare, pentru o posibilă soluţie la criza euro.
"Va exista o intensificare a atacurilor speculative asupra economiilor individuale şi o hărţuire a statelor mai slabe", a spus Monti pentru ziarul britanic. "Atacurile se vor axa atât pe statele indisciplinate fiscal dar şi asupra celor care respectă în prezent reglementările europene dar cară cu ele păcatele trecutului", afirmă Monti.
Premierul italian a aavertizat că discuţiile de săptămâna viitoare trebuie purtate spre o integrare mai puternică la nivelul blocului comunitar, iar un eventual eşec al acestor dezbateri ar duce la sporirea sentimentelor antieuropene care ar duce în final la dizolvarea euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO