Business Internaţional

Premierul Slovaciei: Riscul de noi atacuri teroriste rămâne ridicat din cauza migraţiei necontrolate

Premierul Slovaciei: Riscul de noi atacuri teroriste...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 15:16 625

Oficialul slovac a declarat că există "o legătură clară între migraţie şi terorism."

"Este clar că potenţialii terorişti s-au folosit de migraţia necontrolată nu doar pentru a pătrunde, dar şi pentru a aduce arme şi materiale explozive," a mai spus liderul slovac, care a completat că "Din acest motiv, probabilitatea producerii mai multor atacuri teroriste individuale este foarte mare pentru că există potenţial pentru acest gen de atacuri."

Slovacia a fost una dintre cele mai critice voci la adresa reacţiei Uniunii Europene în ceea ce priveşte criza migraţiei, cerând întărirea frontierelor şi opunându-se cotelor obligatorii de imigranţi.

Germania şi Franţa au fost scena mai multor atacuri islamiste în ultima lună, pe care mulţi le-au pus pe seama politicilor cancelarului german Angela Merkel privind refugiaţi, măsură ce a permis ca peste un milion de imigranţi şi refugiaţi să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, în anul 2015.

Totuşi, valul recent de atentate a fost mai degrabă opera unor persoane radicalizate care trăiau de mai mulţi ani în Europa şi doar în câteva cazuri a fost vorba de imigranţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO