Business Internaţional

Premierul Ungariei îl vizitează pe Vladimir Putin la Moscova la sfârşitul lui ianuarie

Premierul Ungariei îl vizitează pe Vladimir Putin la...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

04.01.2013, 12:19 569

Orban va discuta cu omologul său, Dmitri Medvedev, dar se va întâlni şi cu preşedintele Vladimir Putin, scrie ziarul, citând surse neprecizate.

Secretarul de stat pentru Afaceri Externe şi Comerţ Extern Peter Szijjarto a pregătit terenul acestei vizite oficiale la Moscova la sfârşitul lui decembrie, precizează publicaţia.

În cadrul unei vizite la Moscova, Szijjarto s-a întâlnit cu Aleksei Miller, CEO Gazprom, pentru a discuta despre South Stream în contextul revizuirii viitoarelor investiţii în Europa.

Porţiunea ungară a conductei de gaze se va afla, probabil, pe agenda lui Orban în cursul acestei vizite la Moscova, potrivit ziarului. Guvernul a oferit construirii porţiunii de conductă statutul de proiect prioritar, în octombrie.

South Stream va furniza gaze naturale ruseşti Europei via Marea Neagră, ocolind Ucraina, ale cărei dispute cu Moscova au condus la întreruperea alimentării cu gaze către Europa în mai multe rânduri, în ultimii ani.

Prelungirea contractului pentru furnizarea de gaze ruseşti către Ungaria, care expiră în 2015, dar şi extinderea unicei centrale nucleare ungare ar putea, de asemenea, să fie abordate în cadrul vizitei, mai scrie ziarul ungar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO