Business Internaţional

Preşedintele Americii atacă din nou: Ce mesaj i-a transmis Donald Trump Coreei de Nord

Preşedintele Americii atacă din nou: Ce mesaj i-a...

Autor: Marian Avram

10.08.2017, 23:17 1102

Donald Trump a precizat că regimul de la Phenian va fi pus într-un pericol cum au fost puţine state în istorie, dacă nu intră pe un curs normal.

Comentariile preşedintelui american vin la câteva ore după ce Coreea de Nord a anunţat că dezvoltă un plan pentru lansarea a patru rachete către insula Guam, aparţinând Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut în ultimul timp, mai ales după ce Coreea de Nord a testat două rachete balistice intercontinentale în luna iulie. Ca efect al acestor teste, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate nou sancţiuni economice împotriva Coreei de Nord.

Donald Trump, prezent la un club de golf din Bedminster, New Jersey, a mai adăugat că Statele Unite vor lua mereu în considerare opţiunea negocierilor. Preşedintele american a continuat spunând că încă nu a fost suficient de dur cu regimul de la Phenian, cu toate că Trump a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord".

”Este timpul ca cineva să lupte pentru oamenii din ţara noastră”, a mai afirmat Trump.

În privinţa Chinei, preşedintele SUA a precizat că Guvernul de la Beijing poate să facă mult mai multe în Peninsula Coreea.

Întrebat dacă există posibilitatea unui atac preemptiv împotriva Coreei de Nord, Trump a afirmat că ”nu se vorbeşte niciodată despre aşa ceva”.

Întrebat dacă există posibilitatea unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, Trump a afirmat că ”nu se vorbeşte niciodată despre aşa ceva”.

”Vă spun doar atât: dacă nord-coreeni fac ceva în ceea ce ne priveşte sau chiar dacă se gândesc la un atac împotriva cuiva pe care îl iubim, îl reprezentăm, sau împotriva aliaţilor noştri, atunci ar trebui să fie foarte, foarte neliniştiţi. Se vor întâmpla lucruri împotriva lor pe care nu le-ar fi crezut posibile. Coreea de Nord ar trebui să revină la normal sau vor fi într-un pericol cum au fost puţine ţări în lumea asta ”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO