Business Internaţional

Preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie nu va accepta niciun discurs al lui Donald Trump

Preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie nu va...

Autor: Mihai Draghici

06.02.2017, 19:13 102

"Lui Donald Trump nu trebuie să i se acorde onoarea de a rosti discurs la Westminster, deoarece Camera Comunelor se opune atitudinilor rasiste şi sexiste", a declarat luni seară John Bercow.

"În privinţa acestui loc, eu cred cu tărie că opoziţia noastră faţă de rasism şi sexism, susţinerea pentru egalitatea în faţa legii şi pentru o justiţie independentă sunt elemente uriaşe de luat în considerare", a spus John Bercow.

"Onoarea de a susţine un discurs la Westminster trebuie câştigată, nu decurge automat dintr-o vizită de stat", a argumentat Bercow, subliniind că se opunea discursului înaintea deciziei preşedintelui SUA de a interzice temporar imigraţia din şapte state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Peste 1,7 milioane de britanici au semnat o petiţie adresată Parlamentului prin care cer interzicerea vizitei lui Donald Trump pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth. În acest context, Parlamentul de la Londra a dispus organizarea unei dezbateri pe 20 februarie despre oportunitatea vizitei noului preşedinte american.

Petiţia a fost lansată înainte ca premierul Theresa May să îl invite oficial pe Donald Trump în Marea Britanie, colectarea semnăturilor accelerându-se pe fondul deciziei noului preşedinte american de a interzice temporar imigraţia din şapte state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Preşedintele american, Donald Trump, a emis recent o ordonanţă executivă prin care interzice temporar intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din ţări unde există risc terorist. Ţările vizate sunt Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO