Business Internaţional

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, către liderii statelor UE: "Demonstraţi astăzi că sunteţi liderii Europei"

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, către...

Autor: Mircea Olteanu

25.03.2017, 14:02 348

"Demonstraţi astăzi că sunteţi liderii Europei, că puteţi avea grijă de această moştenire imensă pe care am primit-o de la eroii integrării europene în urmă cu 60 de ani", a declarat Tusk într-un discurs la Roma, cu ocazia summitului informal dedicat marcării a 60 de ani de la înfiinţarea comunităţii europene.

Oficialul a avertizat că "Europa ca o entitate politică fie va fi unită, fie nu va mai fi deloc".

"Astăzi, la Roma, reînnoim această alianţa unică a naţiunilor libere, care a fost iniţiată în urmă cu 60 de ani de către marii noştri predecesori", a continuat şeful Consiliului European,

"În acele momente ei nu discutau despre mai multe viteze. nu plănuiau ieşirea unor state, dar în pofida circumstanţelor tragice ale istoriei recente, şi-au pus toată speranţa în unitatea Europei”, a adăugat Tusk, făcând referire la semnarea Tratatului de la Roma semnat în 1957.

"Uniunea după Roma, mai mult decât oricând, ar trebui să fie o uniune a aceloraşi principii, o uniune a suveranităţii externe, o uniune a unităţii politice", a mai declarat Donald Tusk, care a precizat că s-a născut în acelaşi an în care a fost semnat actul fondator al comunităţii europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO