Business Internaţional

Preşedintele Ferrari: dacă Berlusconi continuă să pună ambiţiile sale înaintea binelui Italiei", cariera sa politică se va "încheia în cel mai rău mod"

Patronul Ferrari îi cere lui Silvio Berlusconi să demisioneze

Foto: AFP

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

01.11.2011, 16:41 1208

Preşedintele Ferrari, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Italia, l-a îndemnat pe premierul italian Silvio Berlusconi să demisioneze, pentru ca ţara să poată să se ocupe de criza datoriei, într-o scrisoare deschisă publicată în cotidianul La Repubblica, relatează BBC News Online.

Luca Cordero di Montezemolo(FOTO) afirmă în scrisoare că Italia a ajuns într-un "punct fără întoarcere" şi a făcut apel la formarea unui "Guvern de uniune naţională", scrie Mediafax.

Berlusconi este supus unor presiuni pentru accelerarea măsurilor de austeritate, în contextul unei creşteri economice slabe şi unei datorii publice uriaşe. El se bucura de o puternică susţinere în rândul celor mai importanţi oameni de afaceri italieni, dar tot mai mulţi dintre aceştia au început să îi ceară să demisioneze. Imaginea lui Il Cavaliere a fost afectată de scandaluri sexuale şi mai multe procese pe rol.

Di Montezemolo a declarat că "dacă Berlusconi continuă să pună ambiţiile sale înaintea binelui Italiei", cariera sa politică se va "încheia în cel mai rău mod". "Nu este niciun minut de pierdut. Economiile italienilor, coeziunea socială şi calitatea Italiei de ţară membră a zonei euro sunt supuse la risc", a conchis patronul Ferrari.

Datoria publică a Italiei se ridică la 1.800 de miliarde de euro şi reprezintă 120 la sută din PIB. La summitul zonei euro de săptămâna trecută, liderii Uniunii Europene (UE) l-au îndemnat pe Berlusconi să pună în aplicare măsurile de austeritate şi reformele promise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO