Business Internaţional

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, condamnă atacul terorist de la Barcelona

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani,...

Autor: Andrei Ionascu

18.08.2017, 14:22 41

"Condamn, în termenii cei mai fermi, atacul terorist de la Barcelona. Gândurile mele se îndreaptă către victimele acestei îngrozitoare atrocităţi şi către familiile lor, precum şi către cetăţenii Barcelonei. Barcelona se regăseşte în inimile tuturor europenilor. Îmi exprim solidaritatea cu întreaga ţară, cu Majestatea Sa Regele şi cu prim-ministrul Spaniei. Întregul meu sprijin se îndreaptă către autorităţile spaniole, cu speranţa că vor reuşi să pună capăt actelor barbare ale teroriştilor în cel mai scurt timp", a spus Tajani.

Preşedintele Parlamentului European a reiterat hotărârea Uniunii Europene de a lupta împotriva terorismului.

"Nu vom fi intimidaţi de cei care ucid şi propagă acte de violenţă. Îi vom învinge întăriţi de libertatea noastră, de unitate şi de supremaţia legii", a conchis Tajani.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte peste 100 au fost rănite, 15 fiind în stare gravă, în urma atentatului comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona. Un camion a intrat în mulţime pe bulevardul Las Ramblas, iar atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO