Business Internaţional

Preşedintele Qualcomm Paul Jacob va pleca din boardul companiei

Sursa foto: Forbes.com

Sursa foto: Forbes.com

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2018, 09:03 81

Consiliul de administraţie al companiei Qualcomm Inc. s-a întâlnit vineri pentru a discuta despre fostul preşedinte Paul Jacob care a părăsit compania americană producătoare de semiconductoare, deoarece a explorat modalităţi de a dobândi compania, afirmă surse citate de Reuters.

Deliberările vin la doar căteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a blocat oferta de preluare a Qualcomm de către compania producătoare de chip-uri Broadcom, tranzacţie în valoare 117 miliarde de dolari, din cauza preocupărilor pentru securitatea naţională.

În timp ce Jacob a sprijinit rezistenţa Qualcomm faţă de oferta companiei Broadcom, el a fost în discuţii cu alţi membri ai Broadcom, inclusiv cu Steve Mollenkopf, directorul executiv, din cauza modului în care a apărat compania.

Încercările lui Jacob de a face o ofertă bună de achiziţionare a companiei prin contactarea firmelor de investiţii, printre care se numără şi Vision Fund al SoftBank Group Corp, au avut un rezultat dezamăgitor, afirmă sursele.

„Este foarte probabil ca Jacob să plece de la conducerea companiei”, au adăugat sursele citate de Business Insider. „Numele lui va fi eliminat din grupul de directori ai companiei  la întâlnirea acţionarilor de săptămâna viitoare”.

Sursele au cerut să nu fie identificate deoarece deliberările sunt confidenţiale, iar Qualcomm nu a răspuns la solicitările publicaţiei Business Insider.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO