Business Internaţional

Preşedintele Republicii Moldova refuză să îl desemneze pe omul de afaceri Vladimir Plahotniuc prim-ministru

Preşedintele Republicii Moldova refuză să îl...

Autor: Mihai Draghici

13.01.2016, 17:57 268

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins propunerea de a-l desemna pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru, informează Unimedia.

Nicolae Timofti a argumentat că Vladimir Plahotniuc nu întruneşte criteriile de integritate necesare pentru această funcţie. Şeful statului a amintit de Hotărârea Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013, care stipulează clar că persoanele asupra cărora planează dubii de integritate, nu pot ocupa funcţii de conducere în stat.

"Şeful statului informează majoritatea parlamentară şi opinia publică despre decizia sa de a respinge candidatura domnului Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-ministru", informează Preşedinţia Republicii Moldova.

"Preşedintele Timofti îşi motivează decizia prin prevederi ale Constituţiei Republicii Moldova şi prin hotărâri ale Curţii Constituţionale, care a statuat pe data de 22 aprilie 2013 că «orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate» şi «este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate»", precizează un comunicat oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO