Business Internaţional

Preşedintele turc Erdogan vrea să schimbe structura partidului Justiţie şi Dezvoltare, înainte de alegerile din 2019

Preşedintele turc Erdogan vrea să schimbe structura...

Autor: Andrei Ionascu

10.08.2017, 16:58 50

"Am fost într-o continuă luptă în ultimii 16 ani, de la fondarea partidului, iar timp de 15 ani ne-am aflat în fruntea ţării. Capacitatea cea mai importantă a Partidului Justiţie şi Dezvoltare este abilitatea de a se reînnoi şi de a progresa. Începând cu organizaţiile noastre, suntem hotărâţi să aducem o schimbare serioasă în partidul nostru", a spus Erdogan.

Preşedintele turc a precizat că alegerile generale din 2019 sunt foarte importante pentru ţara sa, pe fondul unei "perioade dificile de conflict".

Recep Erdogan a subliniat că "salvarea Turciei" depinde de îndeplinirea obiectivelor pentru 2023 şi că va depune toate eforturile pentru a nu permite anumitor grupări să se infiltreze în partid, fără a oferi detalii suplimentare.

"Ar trebui să direcţionăm evoluţiile din regiunea noastră, în special din Siria şi Irak, în avantajul nostru. Ar trebui să ne realizăm proiectele, planurile şi acţiunile cu conştiinţa luptei în cea mai înaltă ligă a lumii. Numai aşa ne putem asigura democraţia şi economia", a mai Erdogan.

Ca parte a viziunii regimului Erdogan pentru Turcia anului 2023, care marchează centenarul republicii, au fost stabilite obiective şi ţinte specifice care includ îmbunătăţiri majore în economie, energie, asistenţă medicală şi transporturi.

Recep Tayyip Erdogan a revenit în fruntea partidului Justiţie şi Dezvoltare în cadrul congresului extraordinar din 21 mai. Anterior, Erdogan nu putea să conducă partidul în calitate de preşedinte al ţării, dar schimbările constituţionale validate de un referendum au pus capăt acestei interdicţii.

Erdogan a condus AKP timp de 13 ani, de la înfiinţarea sa în 2001. În timpul mandatelor de premier, în perioada 2003-2014, Erdogan a participat la două alegeri generale în care partidul a revenit la putere, de fiecare dată cu un număr tot mai mare de voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO