Business Internaţional

Preşedintele Turkmenistanului vizează livrări de gaze naturale către UE

Preşedintele Turkmenistanului vizează livrări de gaze...

Autor: CătăIina Apostoiu

31.08.2016, 00:00 408

Turkmenistan este interesat să livreze gaze către ţările membre ale Uniunii Europene imediat ce acest lucru va fi posibil, a declarat preşedintele ţării central-asiatice în timpul unei vizite în Berlin, relatează Deutsche Welle. Este necesar însă acordul ţărilor de tranzit. În urma unor discuţii cu cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berdymukamedov, a declarat că ţara sa este interesată să livreze resurse energetice Occidentului.

Liderul uneia dintre cele mai închise ţări din lume a indicat că nu este în interesul Turkmenistanului să se concentreze exclusiv pe livrările de gaze către alte ţări asiatice. Ţara central-asiatică s-a angajat în discuţii similare cu China, India şi Afganistanul.

Turkmenistanul deţine unele dintre cele mai mari depozite de gaze naturale la nivel mondial. Cancelarul german a declarat că speră ca obstacolele care rămân să poată fi înlăturate în curând. Dintre acestea, cel mai important ar privi obţinerea acordului pentru astfel de livrări atât din partea Rusiei, cât şi a Turciei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO