Business Internaţional

Preşedintele UE convoacă o reuniune extraordinară a liderilor europeni la 23 mai

Preşedintele UE convoacă o reuniune extraordinară a liderilor europeni la 23 mai
08.05.2012, 15:35 492

Preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a anunţat marţi o reuniune extraordinară a liderilor europeni la 23 mai pentru a discuta despre mijloacele de relansare a creşterii economice, relatează AFP.

"Miercuri va fi data dineului informal al şefilor de stat şi de guvern" din UE, a declarat Van Rompuy pe contul său de Twitter.

Această reuniune de la Bruxelles va preceda summitul liderilor europeni prevăzut la 28 şi 29 iunie în capitala europeană şi care va fi consacrat creşterii şi locurilor de muncă.

Aceasta va fi prima reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE cu noul preşedinte socialist francez François Hollande.

Problema creşterii economice a revenit în prim plan pe agenda europeană.

Marţi, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso le-a cerut guvernelor din cadrul UE să se mobilizeze pentru a pune în aplicare propunerile aflate deja pe masă pentru relansarea creşterii economice.

"Numeroase propuneri (ale Comisiei) sunt pe masă şi aşteaptă undă verde din partea statelor membre şi Parlamentului. Chiar dacă revenirea la o creştere va dura, am putea aştepta o tornură la sfârşitul anului dacă vor fi luate decizii bune imediat", a declarat el.

François Hollande, preşedintele ales al Franţei, a reluat deja aceste idei în proiectul pactului de

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO