Business Internaţional

Preţul Bitcoin poate atinge peste 196.000 de dolari înainte ca investitorii să înceapă să vândă

Preţul Bitcoin poate atinge peste 196.000 de dolari...

Autor: Alex Ciutacu

19.11.2017, 10:43 2522

Un sondaj recent arată că investitorul de tip mediu aşteaptă ca Bitcoin să atingă valoarea de 196.165 per cryptomonedă, ceea ce reprezintă de 30 de ori valoarea actuală a monedei digitale, potrivit Forbes.

Această concluzie este rezultatul unui sondaj publicat de LendEDU. „Credeţi sau nu, acest număr şi această declaraţie sunt adevărate, şi sunt rezultatul sondajului nostru”, spune Michael Brown, Analist de Cercetare pentru LendEDU.

Sondajul a inclus 564 de americani care au investit în Bitcoin. Aceasta este doar o simplă mostră, deci rezultatele sondajului trebuie interpretate cu precauţie extremă.

De ce ar fi nevoie pentru ca Bitcoin să atingă acest preţ? O lume unde Bitcoin, „moneda oamenilor”, va  înlocui monedele naţionale în tranzacţiile de zi cu zi, cu ajutorul savanţilor din domeniul hi-tech care se regăsesc printre consumatorii tineri. „Aceşti investitori ar putea avea viziunea că Bitcoin va ajunge la acel preţ cu ajutorul timpului şi cu ajutorul generaţiilor următoare care capătă o anumită afinitate pentru monedele virtuale, în special pentru Bitcoin”, adaugă Brown.

Cât va dura să se ajungă acolo? Probabil, o generaţie. „Creşterea de la preţul actual de 7.237 la rezultatul de 196.165, ar trebui să implice un transfer de putere economică între generaţii, ceea ce înseamnă că aceşti consumatori tineri ar avea nevoie de timp pentru a-şi construi averea şi pentru a-şi stabili supremaţia în economia Statelor Unite, încât Bitcoin-ul să devină ceva atât de obişnuit cum este doalrul”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO