Business Internaţional

Preţul petrolului creşte, dar rămâne sub pragul de 45 de dolari barilul

Preţul petrolului creşte, dar rămâne sub pragul de 45...

Autor: Ştefan Stan

26.09.2016, 10:18 83

Ministrul Energiei din Algeria a spus că Arabia Saudită, principalul exportator de petrol din lume, s-a oferit să reducă producţia la nivelul din ianuarie pentru a-i convinge pe ceilalţi producători importanţi să plafoneze producţia, scrie Bloomberg.

Bursele asiatice au avut deja de suferit de pe urma precauţiei investitorilor, care aşteaptă să vadă dacă producătorii vor ajunge la un acord în cadrul întâlnirii de săptămâna aceasta din Algeria.

Preţul aurului a scăzut cu 0,2%, după ce a urcat cu 2,1% săptămâna trecută. Preţurile metalelor preţioase ar putea pendula mai mult înspre finalul trimestrului, în condiţiile în care alegerile prezidenţiale din SUA şi aşteptarea unei creşteri a ratelor de referinţă de către FED vor afecta pieţele.

Nichelul a scăzut cu 1,6% în Londra, retrăgându-se de la maximul ultimei luni. Cuprul a scăzut cu 0,2% faţă de maximul ultimelor şapte săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO