Business Internaţional

Preţurile în creştere ale untului generează o criză majoră în Europa

Preţurile în creştere ale untului generează o criză...

Autor: Catalina Apostoiu

09.08.2017, 00:00 1366

Europenii consumă din ce în ce mai mult unt într-o perioadă în care preţurile cresc puternic, stocurile sunt în scădere, iar giganţii din sectorul produselor lactate avertizează cu privire la un deficit iminent pentru acest aliment, potrivit CNBC.

În iunie, preţurile untului au crescut cu 14%, atingând  maxime istorice, potrivit cifrelor publicate de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU.

În Uniunea Europeană, un indice al rezervelor de unt scăzuse la numai 1.396 tone până la sfârşitul lunii mai, potrivit UE.

Scăderea a fost de 99%, de la 82.548 tone în mai 2016. Kevin Bellamy, strateg în cadrul Rabobank, argumentează că la creşterea preţurilor untului şi-a adus contribuţia, pe lângă deficitul recent de ofertă, o reorientare a consumatorilor către produse mai naturale.

Studii recente au pus sub semnul îndoielii legătura dintre unt şi bolile cardiovasculare, sporind entuziasmul consumatorilor pentru acest produs. În plus, publicitatea negativă din jurul unor produse ca margarina pare să-i fi determinat pe consumatori să revină la unt. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO