Business Internaţional

Preţurile petrolului vor rămâne ridicate: OPEC respinge presiunile de majorare a producţiei petroliere

Preţurile petrolului vor rămâne ridicate: OPEC...

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2018, 00:00 208

Preţul ţiţeiului a urcat la peste 80 de dolari pe baril după ce OPEC şi ţările aliate au exclus orice majorare imediată, suplimentară, a producţiei de petrol, respingând practic apelurile preşedintelui american Donald Trump pentru măsuri menite să tempereze piaţa.

OPEC a declarat că va majora producţia numai dacă acest lucru va fi cerut de clienţi. Ţiţeiul Brent ar putea atinge 100 dolari pe baril pentru prima dată din 2014, în condiţiile în care piaţa se pregăteşte pentru pierderea livrărilor iraniene în urma sancţiunilor americane, au avetizat grupurile Mercuria Energy şi Trafigura, potrivit Bloomberg.

OPEC a avertizat de asemenea că industria petrolieră va trebui să investească aproximativ 11.000 miliarde de dolari în următoarele două decenii pentru a satisfice apetitul în creştere de petrol la nivel mondial, potrivit Reuters. Potrivit cartelului, cererea de petrol va continua să crească, iar ţiţeiul va domina mixul energetic, chiar şi în condiţiile dezvoltării puternice a autovehiculelor electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO