Business Internaţional

Preţurile proprietăţilor imobiliare din Londra vor scădea anul viitor cu peste 5,5%

Preţurile proprietăţilor imobiliare din Londra vor...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2016, 10:18 469

Londra, şi în special zonele rezidenţiale scumpe din capitală, vor fi cel mai mult afectate, preţurile urmând să scadă cu 5,6% în 2017, potrivit estimărilor analiştilor.

La nivel general în Marea Britanie, valoarea proprietăţilr va creşte cu 6,9% anul acesta, însă pentru 2017 estimările arată o încetinire la 2,7%.

”Incertitudinea începe să îşi spună cuvântul. Ne aşteptăm să vedem o scădere considerabilă a creşterii valorii locuinţelor în ultimul trimestru al anului, un trend care cel mai probabil va continua şi în 2017”, a spus Kay Daniel Neufeld, economist la Cebr.

În timp ce piaţa imobiliară deja se lupta cu probleme din cauza schimbărilor fiscale înaintea referendumului, investitorii încep să fie din ce în ce mai stresaţi de posibilitatea unui Brexit Dur, în care Marea Britanie ar putea să iasă din UE şi să renunţe la accesul la piaţa comună pentru bunuri şi servicii pentru a asigura un control mai bun al imigraţiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO