Business Internaţional

Previziunile lui Dr. Doom pentru 2011: creştere a economiei globale de 4%

Previziunile lui Dr. Doom pentru 2011: creştere a economiei globale de 4%

Autor: Adrian Voicu

17.12.2010, 17:03 25

Nouriel Roubini, supranumit şi Doctor Doom pentru previziunilesale pesimiste, a declarat că se aşteaptă ca economia globală săurce cu 4% în 2011, menţionând însă că în continuare existăpericole de cădere, informează The Telegraph.

Cel care a previzionat criza financiară globală a declarat că seaşteaptă ca China, India şi Brazilia să înregistreze împreună ocreştere de 6,3% în 2011, faţă de economiile dezvoltate de la carese aşteaptă la un avans de doar 2,1%.

"Vestea bună legată de economiile avansate este că riscul unorreintrări în recesiune a scăzut", a spus Roubini în cadrulprezentării estimărilor Roubini Global Economics pentru 2011.

Dintre economiile avansate, Roubini previzionează pentru SUA ocreştere de 2,7%, pentru Germania, un avans de 2,2% şi pentru MareaBritanie, un plus de 1,7%.

Acesta a mai spus că există încă riscul ca "ceva dezordonat săaibă loc" în zona euro. "În prezent, politica este încă de tipul'împrumută, roagă-te şi speră că nu este vorba decât de o problemăde lichiditate şi nu una de insolvenţă'".

Măsurile de austeritate vor menţine Grecia şi Portugalia înrecesiune în 2011, iar Spania va avea o creştere de 0,1%, este depărere Roubini. De asemenea, economia Irlandei, a doua care a fostsalvată de ţările din zona euro, va înregistra o creştere de1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO