Business Internaţional

Prima companie aeriană care acceptă plăţi în bitcoin şi ethereum: Un abonament global nelimitat costă 7,3 bitcoin

Prima companie aeriană care acceptă plăţi în bitcoin...

Autor: Alex Ciutacu

25.12.2017, 13:38 766

Prima compania aeriană din lume care funcţionează pe baza politicii „all-you-can-fly”, anunţă că include posibilitatea de plată prin criptomonede, potrivit Business Insider.

Surf Air acceptă plăţi în bitcoin şi ethereum pentru abonamentele lunare şi pentru zborurile internaţionale, în cadrul unei strategii descrise drept „progres natural”.

„Surf Air a fost construit pe ideea de a fi disruptivă şi de a schimba modul în care oamenii cumpără bilete sau accesează zborurile cu avionul, deci este o mutare foarte logică să fim printre primii furnizori de servicii din lume care acceptă noi forme de plată precum bitcoin şi ethereum”, spune CEO-ul Surf Air Europe, Simon Talling-Smith.

Bitcoin a depăşit pragul de 12.000 de dolari, datorită interesului din ce în ce mai ridicat prezentat de investitori.

Surf Air este o companie privată care şi-a legat zborurile din Statele Unite cu rute europene în iunie anul acesta. Compania efectuează peste 70 de zboruri zilnice în California şi peste 30 de zboruri spre Texas, iar pasagerii vor avea curând posibilitatea de a zbura din Londra în Zurich sau din Ibiza în Cannes. Noi rute vor fi inaugurate de la Zurich către Munchen şi către Luxembourg.

Operatorul oferă patru variante de abonametne: Unlimited Global, care le permite clienţilor să călătorească din şi spre California, Texas şi Europa, şi oferă acces nelimitat la toate rutele pentru un an; Unlimited Europe, Unlimited United States şi Unlimited California sau Texas.

La actuala rată de schimb, preţul pentru un abonament anual variază de la 7,3 bitcoin/156,2 ethereum ( 85,000 de dolari) pentru Unlimited Global, la 3 bitcoin/65 ethereum (35 de mii de dolari) pentru abonamentele Unlimited California şi Unlimited Texas.

Anunţul vine în timp ce guvernul Marii Britanii  şi Uniunea Europeană plănuiesc să ia măsuri extreme împotriva bitcoinului şi a altor criptomonedel, în urma temerilor că acestea ar fi utilizate în scheme complexe de spălare de bani. Noile reglementări propun ca utilizarea criptomonedelor să fie integrate în politicile anti spălare de bani, ceea ce înseamnă că utilizatorii de criptomonede ar trebui să îşi scoată la iveală identitatea în anumite situaţii.

„Ne concentrăm să rămânem în fruntea evoluţiei tehnologice pentru a furniza cel mai progresiv, sigur şi eficient mod de călătorie aeriană din lume”, spune Talling-Smith. „Monedele digitale s-au aflat pe lista noastră încă de la început”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO